Vizsgálatot indított az OLAF Lázár kastélytörvénye miatt

  • narancs.hu
  • 2024. október 7.

Belpol

A DK tett feljelentést. Nemrégiben 8 milliárdokból felújított kastélyra írtak ki pályázatot. 

„Két héttel azután, hogy Molnár Csaba, a DK EP-képviselője feljelentette Orbánékat az Európai Unió csalásellenes hivatalánál, a hivatal vizsgálatot indított Lázár és Orbán kastélymutyijának ügyében” – írja a DK közleményében.

Mint fogalmaz a párt közleményében, a DK minden eszközzel harcol a korrupció ellen, ezért tettek feljelentést az EU-nál a kastélyok miatt. „Nem engedhetjük meg, hogy Orbán az uniós pénzből felújított magyar kastélyokat ingyen osztogassa a hozzá hű kádereknek, hogy még költeniük se kelljen rá a lopott pénzből. Ellopják a pénzünket, a műemlékeinket, az életünket, a becsületes magyar embereknek meg semmi sem marad. Mi, DK-sok, azért dolgozunk az Európai Parlamentben, hogy az uniós pénzek odakerüljenek, ahová valók. Nem fogjuk szó nélkül hagyni a korrupciót, mi az országért, az emberekért dolgozunk”. 

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, augusztus végével nyolc kastély megpályáztatásával megkezdődött a Lázár János építsügyi miniszter egyik szívügyének számító kastélytörvény végrehajtása, amelynek értelmében állami tulajdonú kastélyok, kúriák, udvarházak, parkok, kertek, illetve az ezekhez tartozó ingóságok tulajdonjoga ingyen átruházható lesz. A próbaévben nyolc nemrég felújított kastélyra írtak ki pályázatot, melyeket közel 22 milliárd forintból újítottak fel. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk