Vizsgálja az OMSZ, mi történt Curtis édesanyjával

  • narancs.hu
  • 2024. január 21.

Belpol

Azzal, hogy három óra múlva értek oda érte, nem lehet gond, de azzal igen, ahogyan a betegszállító hazavitte.

A rapper Curtis, azaz Széki Attila hetvenéves édesanyjának ellátását vizsgálja az Országos Mentőszolgálat – írja a 24.hu.

Széki szombaton a Facebookon számolt be arról, hogy édesanyjának vércukorszintje magas volt, zavartan viselkedett, fájt a lába. Mentőt hívtak hozzá, de több mint három órát kellett várni, mire az autó odaért, hogy bevigye az asszonyt a Semmelweis Egyetem sürgősségi osztályára. Reggel egy betegszállító vitte haza a nőt, és mezítláb, köntösben, egy műanyag székre ültetve hagyta ott az ajtó előtt. 

Az OMSZ a lap kérdésére azt írta, az a sürgősségi besorolás, amely alapján a hívás nyomán a beteget ellátták, kórházba vitték, megfelelt az ő ellátási szükségletének és veszélyeztetettségi szintjének. 

A mentőszolgálat azonban azt is leszögezte, arról, hogy a beteget haza kell vinni, a kórház dönt, és a betegszállítás – ebben az esetben az ellátott asszony hazajuttatása – nem a mentőszolgálat, hanem a betegszállító feladata. Azért, hogy ez emberségesen és szakszerűen történjen, a munkával megbízott cég a felelős. A feladat teljesítésének körülményeire az OMSZ-nek nincs hatása, de „mivel mulasztás történhetett, az ügyben vizsgálat következik”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Meghalt Dario G

  • narancs.hu

Nemcsak a producer ment el, hanem egy szelet az 1990-es évekből is.