Zaklatásnak élte meg Ráczné Földi Judit az újságírói kérdéseket március 15-én

  • narancs.hu
  • 2023. március 16.

Belpol

El sem akarta hinni, ami történik. 

„Olyan dolog történt velem tegnap, amit sosem gondoltam volna. Részt vettem a DK március 15-ei ünnepi rendezvényén az Egyetem téren. Felemelő volt a több ezer ember jelenléte, de hiába volt hideg, nekem hamar melegem lett. Ahogy megérkeztem a környékre már jött is elém a propagandasajtó és a színpadig kísért a HírTV egyik embere, ugyanazt a kérdést hajtogatva megállás nélkül: zaklatásként, abúzusként éltem-e meg Gyurcsány Ferenc elnök úr ölelését a parlamenti eskütétel után? Úgy látszik, hiába nyilatkoztam erről több helyen – ATV, RTL Klub – nem tudják tudomásul venni, nem tudnak belenyugodni abba, hogy együtt örültem a pártom elnökével, hogy minden nemtelen támadás ellenére országgyűlési képviselő lehettem” – írja Ráczné Földi Judit a Facebookon. A DK országgyűkési képviselője ezen nem lepődött meg, ugyanis „a HírTv sok éve ezt csinálja, számukra ez az újságírás”. 

„Ami a rendezveny után történt az azonban már igencsak meglepett. Ezúttal a Telex szegődött a nyomomba, és ugyanazzal a stílussal, ugyanazzal az egy kérdéssel, mint egy órával korábban a fideszes propagandasajtó munkatársa. Az autóig kísért, kínos közelségben, és erőszakosan folyamatosan ugyanazt kérdezgette, mint a HirTv-s kollégája”. 

„El sem akartam hinni, hogy ez megtörténik”

– fogalmaz, hozzátéve, tudja, hogy a sajtó dolga az, hogy kérdezzen. 

„De, hogy a nemzeti ünnepünkön ugyanaz az egyetlen kérdés érdekli a HírTv-t és a Telexet, ráadásul egy olyan kérdés, amit már több helyen megválaszoltam, az elgondolkodtató. Viszont akkor most válaszolok: nem, nem éltem meg Gyurcsány Ferenc baráti ölelését abúzusnak.De amit ma a HírTv és a Telex csinált velem utcai üldözésben, érezhetően azzal a céllal, hogy egy újabb kínos lejárató anyag készülhessen rólam, azt valóban zaklatásnak éltem meg!”. 

Ráczné Földi Judit azután lehetett országgyűlési képviselő, hogy az előválasztás során offshore-gyanúba keveredett. Az eskütétele során Gyurcsány Ferenc pártelnök sokáig ölelte őt, elmondása szerint megbeszélt koreográfia szerint. Ráczné az esetről azt mondta, nem áldozata Gyurcsánynak. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk