Bírósághoz fordul a Momentum, hogy ne lehessen parlamenti képviselő az offshore-cégét letagadó DK-s

  • narancs.hu
  • 2023. február 17.

Belpol

"Nem méltó arra a képviselői mandátumra, mert hazudott."

A Momentum párt a Kúriához fordul, elutasítás esetén pedig alkotmányjogi panaszt nyújt be a Nemzeti Választási Bizottság döntésével szemben, melynek értelmében a Momentum Mozgalom támogatása nélkül is lehet parlamenti képviselő Ráczné Földi Judit – jelentette ki Gelencsér Ferenc a párt elnöke.

A Demokrata Koalíciónak azért kellett döntenie a tavalyi választáson szerzett listás mandátumáról, mert Kordás László országgyűlési képviselő váratlanul meghalt. A párt elnöksége pedig úgy döntött, Ráczné Földi Judit töltheti be a megüresedett országgyűlési mandátumot.

A Momentum szerint

Ráczné Földi Judit "nem méltó arra a képviselői mandátumra, mert hazudott. Hazudott, hiszen az előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozat ellenére aláírási joga volt egy offshore-helyszínre bejegyzett vállalkozásban".

A bíróság januárban jogerősen megállapította, hogy a Válasz Online megalapozottan írta azt a 2021-es ellenzéki előválasztásról szóló cikkeiben, hogy a DK elnökségi tagja – akit ügyvédként egyébként Schiffer András képviselt – hazudott, amikor letagadta az offshore-cégét.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk