300 ezret akart rátukmálni a rendőrökre a kínai

  • narancs.hu
  • 2023. november 29.

Bűn

Utánuk ment, a rendőrautóba is beült, hogy odaadja a pénzt. Magyarországon szeretnének maradni a feleségével.

Mindenáron meg akarta vesztegetni a rendőröket egy kínai férfi Budapesten. Feleségével együtt hosszú ideje Magyarországon él, de ahhoz, hogy maradhassanak még, meg kellett volna hosszabbíttatniuk a letelepedési engedélyüket. Elő is terjesztettek egy kérelmet ebben az ügyben. A rendőrök a pár budapesti lakásába látogattak, és jegyzőkönyvet vettek fel. 

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség közleménye arról szól, hogy kínai férfi meg akarta győzni a rendőröket, hogy vegyenek fel új jegyzőkönyvet, de ne azok az adatok szerepeljenek benne, amelyek az elsőben, hanem más, valótlan információk. A rendőrök ezt a kérést megtagadták. 

A házaspárnak meg kellett jelennie az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságon, ezért november 21-én két rendőr idézést vitt nekik. Miután a hivatalos értesítést átadták a családnak és elköszöntek, a kínai férfi a rendőrök után ment, és 300 ezer forintot akart nekik adni, azért, hogy a kérelmüket a hivatal kedvezően bírálja el. A rendőrök visszautasították a pénzt. 

 

 

A kínai férfi azonban ment utánuk az utcán, beült a rendőrautóba is, a hátsó ülésre, hogy odaadja a pénzt, aztán már csak ott akarta hagyni a háromszázezret a kocsiban. A rendőrök többször is felszólították, hagyja el a kocsit, de nem szállt ki. Emiatt végül megbilincselték és előállították. 

A nyomozó ügyészek még aznap kihallgatták minősített hivatali vesztegetés bűntettének gyanújával, de tagadta a tettét. Az eljárás folyik ellene, szabadlábon védekezhet.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk