Dulakodott a rendőrökkel a nagybányai polgármester

  • narancs.hu
  • 2023. november 29.

Bűn

Cătălin Cherecheş Magyarországon át szökött el Romániából, Németországban fogták el.

Augsburgig jutott Cătălin Cherecheş nagybányai polgármester, aki szombaton menekült el Romániából, miután a kolozsvári bíróság öt év letöltendő börtönre ítélte korrupció miatt.

A politikust kedden vették őrizetbe a bajor rendőrök a német város vasútállomásán.

Nem adta könnyen a szabadságát, dulakodott a rendőrökkel, meg is sérült – írja a Transtelex.

Ennek nyoma látható az arcán:

A tudósítások szerint Augsburgban a nagynénje segítette. Autóval mentek az állomásra, és a rendőrök azért is szúrták ki őket, mert a kocsijuk 200 kilométer per órás sebességgel száguldott. Egy benzinkútnál át akartak szállni egy taxiba, ekkor fogták el a polgármestert.

Feltételezik, Cherecheș azért ment Németországba, mert az édesanyjának és a nővérének a nevén több ház is van, és ezek széfjeiben tartotta a pénzét, mintegy másfélmillió eurót, amit több részletben vitt ki oda korábban. 

„Bármely személynek joga van kivinni az országból egy 10 000 euróig terjedő összeget. Ez az oka annak is, hogy az összegeket készpénzben vettük fel kisebb tételekben, ami a Németországba való utazások ütemezéséhez kapcsolódott” – ez idézet Cherecheș beismerő vallomásából.

A nagybányai polgármestert 2018-ban állította bíróság elé a román korrupcióellenes ügyészség. A vád: vesztegetés elfogadása, hamis nyilatkozattétel és szavazatvásárlás. Az ügyészek meggyőződése szerint Cherecheş vagyonnyilatkozata sem korrekt, több millió lejes jogosulatlan vagyonnal rendelkezik. 

A politikus elfogásában a német és a román rendőrséget a magyar, az osztrák és az olasz hatóságok is segítették. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk