62 kilogrammnyi kábítószert foglaltak le a rendőrök Szegeden

  • narancs.hu
  • 2023. január 2.

Bűn

A drog feketepiaci értéke meghaladja a 367 millió forintot. 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai mintegy 62 kilogrammnyi kábítószert találtak egy szegedi mélygarázsban parkoló autóban, a drog becsült értéke 367 millió forint; a bíróság az ügyben elrendelte egy férfi letartóztatását – közölte a rendőrség hétfőn a honlapján.

A KR NNI nemzetközi bűnözés elleni főosztályának szegedi osztálya a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal és a Készenléti Rendőrség bevetést támogató osztályával közösen december 29-én fogott el egy 47 éves szegedi férfit, aki – a gyanú szerint – a lakóhelyén különböző típusú kábítószerekkel látta el kiterjedt vásárlói körét.

A férfi elfogásakor egy nejlonzacskóból amfetamin és kokain került elő. A férfi zsebében volt egy – mint később kiderült – rendszám nélküli autó kulcsa, a járművet a rendőrök egy közeli társasház mélygarázsában találták meg egy rendőrkutya segítségével, tele kábítószerrel.

Az autóban három csomagban kokain, négy csomagban MDMA tabletta, nyolc csomagban amfetamin, míg 46 csomagban marihuána volt. A kokain és a tabletták egy-egy kilogrammot nyomtak, az amfetamin 8 kilogrammot, a növényi törmelék pedig több mint 50 kilogrammot. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke meghaladja a 367 millió forintot. 

A nyomozók „vagyonvisszaszerzés keretén belül” a férfitől lefoglaltak három gépkocsit és húsz nagy értékű karórát, összesen 20 millió forint értékben. A KR NNI szegedi nyomozói a 47 éves férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amit az ügyészség indítványára, a bíróság el is rendelt. A férfi a kábítószerbirtoklás tényét nem tagadta, az azzal való kereskedést viszont igen – közölték a police.hu oldalon.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk