Vesztegetési-ügy: 7 év fegyházra ítélték Vizoviczkit első fokon

  • narancs. hu
  • 2020. július 16.

Bűn

És 108 millió forint pénzbüntetést kell fizetnie.

"Részítéletet hirdetettek csütörtökön a jelenleg börtönbüntetését töltő Vizoviczki László vesztegetési ügyében a Fővárosi Törvényszéken: hét év fegyházra ítélték, feltételes szabadulásra nincs lehetősége, és 108 millió forint pénzbüntetést kell fizetnie – írja az Index.

Mint arról júniusban mi is beszámoltunk, letartóztatták a Vizoviczki-ügy egyik vádlottját, egy volt rendőr alezredest a korrupciós vádak miatt folyó büntetőperben.

false

 

Fotó: MTI

Mint írtuk, a Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett korrupciós bűncselekmények miatt 2014 nyarán nyújtott be vádiratot V. László és 21 társa ellen a Fővárosi Törvényszéken. E szerint a megvádolt – és most letartóztatásba került – egykori rendőr alezredes pénzt ajánlott fel vádlott társának, aki korábban a kollégája volt, hogy vállalja magára a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését azért, hogy ezáltal ő mentesüljön a büntetőjogi felelősségre vonás alól.

Mint az Index megjegyzi, Vizoviczkinak két ügye volt párhuzamosan, az egyikben már korábban ítéletet hirdettek, és szintén 7 évet kapott.

Költségvetési csalás miatt ítélték hét évre Vizót

Hét év fegyházzal és 330 millió forint vagyonelkobzással sújtotta Vizoviczki László elsőrendű vádlottat bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Ítélőtábla. A vád lényege, hogy a Vizoviczki által háttérből irányított belvárosi szórakozóhelyek bevételük egy részét eltitkolták és ezzel 2010-2012 között milliárdos nagyságrendű költségvetési csalás valósult meg.

Figyelmébe ajánljuk