92 ezer forint helyett 92 ezer euró fizetést kapott, nem is akarta visszautalni

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 2.

Bűn

A Somogy megyei férfi mintegy 367-szor több pénzt kapott átmenetileg.

92 549 forint fizetés járt volna időarányosan a Somogy megyei férfinak, ám munkáltatója tévedésből 92 549 eurót küldött a bankszámlájára.

A kaposvári cégnél dolgozó átmenetileg szerencsés férfi azonban nem volt hajlandó az összeget visszautalni, a Somogy Vármegyei Főügyészség ezért vádat emelt ellene – írja a hvg.hu a főügyészség közleménye alapján.

A közlemény szerint a kaposvári cégnél dolgozó férfi munkaviszonya a próbaidő alatt megszűnt, időarányosan kapta volna a 92 ezer forintos fizetést, amely kiutalásához egy osztrák bankszámlát adott meg. A külföldi bankszámla miatt fordulhatott elő, hogy a munkáltató a fizetést euróban küldte. A cég gyorsan felismerte a hibát, felvette a kapcsolatot a férfival, és kérte az összeg visszautalását, a férfi azonban azt közölte, hogy nem fér hozzá a számlájához. Kiderült azonban, hogy a vádlott egy kaposvári bankautomatából nagyobb összegű készpénzt vett fel, majd 6 millió forintnak megfelelő eurót utalt át egy másik bankszámlára.

A Kaposvári Járási Ügyészség segítségével végül sikerült befagyasztani a vádlott osztrák bankszámláját, és intézkedtek, hogy a cég visszakapja a számlán található 28 millió forint értékű eurót.

A vádlott pénzbüntetésre, a kár megtérítésére számíthat, jogtalan elsajátítás miatt emeltek vádat ellene.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk