Agresszív majmok zaklatják egy japán város lakóit

  • narancs.hu
  • 2022. július 25.

Bűn

Rájár a rúd a szigetországra.

Július eleje óta 42 embert sebesítettek meg agresszív makákók a hegyek közt fekvő japán városban, Jamagucsiban – számol be róla az MTI. A majominvázió olyan méreteket öltött, hogy a hatóságok altatólövedékkel próbálják lenyugtatni az izgága állatokat.

„Sírásra lettem figyelmes a földszinten. Leszaladtam, és láttam, hogy egy majom mászott fel a gyermekemre” – mesélte el egy apa Mainicsi című lapban.

A makákók megtalálhatók szerte a szigetországban, ahol gyakran jelentik bosszúság forrását a lakosság számára, mert feldúlják az otthonokat vagy tönkreteszik a termést a földeken, de ritkán fordul elő, hogy emberre támadnak. Jamagucsiban azonban az elmúlt hetekben gyerekeket és felnőtteket támadtak meg, karmoltak vagy haraptak meg. Egész Jamagucsit hegyek övezik, ezért nem szokatlan a majmok jelenléte. Az azonban nagyon ritka, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen sok embert megtámadjanak - mondta el az AFP-nak az önkormányzat egy munkatársa.

A makákók eleinte csak gyerekekre és nőkre támadtak, de újabban megtámadnak időseket és felnőtt férfiakat is – fogalmazott az illetékes.

A helyi hatóságok őrjáratokat szerveznek a július 8. körül történt első esetek óta, de még egyetlen majmot sem sikerült elkapniuk.

Azt sem tudják, hogy egy bizonyos, különösen agresszívvé vált csoport követi-e el a támadásokat, vagy általában váltak agresszívvé a környéken élő makákók.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk