Autó hajtott egy muszlim ruhaüzletbe Sydney-ben

  • narancs.hu
  • 2020. május 21.

Bűn

Egyelőre nem tudni, miért. A sofőr és 11 járókelő megsérült.

Legalább 12 ember megsérült, amikor egy autó belehajtott egy muszlim ruházati üzletbe Sydney-ben csütörtök délután – írja az Independent.

Az új-dél-walesi rendőrség közlése és a helyszínen készült felvételek alapján egy Mitsubishi nekihajtott egy másik autónak, aminek következtében füstölni kezdett a hátulja, majd az említett autó a másikat megelőzve (mintha szánt szándékkal tenné) belehajtott az üzletbe.

A sofőr és 11 járókelő sérült meg a belaset során, egyikük állapota sem életveszélyes. A hatóságok még vizsgálják a sofőr motivációját, illetve, hogy terrorcselekmény történt-e. Az 51 éves férfit a helyszínen letartóztatták, majd kórházba vitték.

Az esetről egy ausztrál újságíró is tweetelt, és megosztott egy felvételt is az esetről.

Rayane Tamer on Twitter

BREAKING: Distressing footage of a car slamming into #HijabHouse days before Eid in Greenacre NSW. Numerous girls injured. https://t.co/r8KjUfgCTG

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?