Blikk: Tízmillió forintnyi BKV-bérletet lopott el valaki a budapesti városházáról

  • narancs.hu
  • 2022. április 30.

Bűn

Már folyik a nyomozás.

A Blikk értesülései szerint tolvaj járt a budapesti városházán és tízmillió forintnyi BKV-bérletet tulajdonított el.

A lap azt írja, hogy állítólag a felújítási munkák közben lopta el valaki a bérleteket a Főpolgármesteri Hivatal Humán Osztályáról. Az építési munkák közben ugyanis több alkalommal áramkimaradás volt az épületben, így a mágneskártyás széf ajtaja egyszerűen nyithatóvá vált. Úgy tudják, a nagy mennyiségű bérlet eltűnését április 27-én vették észre, a Főpolgármesteri Hivatal munkatársai azonnal feljelentést tettek. A lopást a lap városházi forrása megerősítette.

Ahogy a Blikk forrása megjegyezte, a bérletek sorszámait leadták a BKK-nak, így az ellenőrök könnyen kiszűrhetik az ellopott és illegálisan eladott darabokat, ami után a bérlet használójának büntetést kell majd fizetnie.

A lapnak küldött hivatalos tájékoztatás szerint a "Főpolgármesteri Hivatal munkatársai április 27-en délelőtt észlelték egyes munkatársak bérletszelvényeinek az ezek őrzésére szolgáló helyiségből történő eltűnését, amiről a Hivatal haladéktalanul értesítette a rendőrséget. Ismeretünk szerint a rendőrség megkezdte a vizsgálatot, és az eset miatt természetesen belső vizsgálat is indul. A folyamatban levő rendőségi nyomozásra tekintettel további információt jelenleg nem tudunk adni. A bérletek pótlása már folyamatban van."

A lap érdeklődött a BRFK-nál is, amely közölte: a Főpolgármesteri Hivatal feljelentése alapján szerdán lopás gyanúja miatt elrendelték a nyomozást, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk