Évekig verte, gyötörte a feleségét, most áll bíróság elé

  • narancs.hu
  • 2022. április 29.

Bűn

Az 54 éves férfi rendszeresen megütötte súlyosan beteg feleségét, aki nem védekezett, mert attól a férje még dühösebb lett – áll a Pápai Járási Ügyészség vádiratában.

A vádirat szerint egy Pápa melletti faluban él a szóban forgó család, amelyben „a tekintélyelvűség uralkodott, és a férfi döntéseit a családtagoknak be kellett tartaniuk”. 

A házastársak kapcsolata már a kisebb gyermekek születése idején, 2006-tól megromlott, gyakran veszekedtek. A férj rendszeresen „lealacsonyító, az emberi méltóságot súlyosan sértő kifejezésekkel” illette, pofon vágta, ököllel is ütötte a feleségét, gyakran jelentéktelen mulasztás, figyelmetlenség miatt

A sértett súlyosan megbetegedett, de a férjét ez nem tartotta vissza, mi több, tavaly szeptembertől még gyakrabban fordult elő, hogy bántotta. Az ügyészség közleménye úgy fogalmaz, „a sértett a bántalmazó magatartással szemben nem védekezett, mert attól a férje csak még agresszívebbé vált, utóbb pedig az egészségi állapota sem tette lehetővé, hogy ellenállást tanúsítson”. 

A ma már kamaszkorú gyerekek látták, hallották, mit tesz édesapjuk az anyjukkal, de előfordult, hogy maga a férfi mondta el nekik, megverte az anyjukat, mert „nem fogadott szót”.

A gyerekek is tartottak az apjuktól – egyiküket, akit hazugságon kapott, a nyakánál fogva rángatta, megverte, leköpte –,  és rendszerint azt kérték az anyjuktól, teljesítse, amit az apjuk kér.

A Pápai Járási Ügyészség börtönbüntetést kér a vádlottra, és azt indítványozza, hogy a bíróság tiltsa el a férfit gyerekek nevelésétől, felügyeletétől, gondozásától.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk