Elengedték a gdanski késelés miatt őrizetbe vett magyar férfit

  • MTI/narancs.hu
  • 2024. február 27.

Bűn

Végül csak egy lengyel férfit gyanúsítottak meg erőszakoskodással és testi sértéssel.

A lengyel ügyészség tanúként hallgatta ki, majd elengedte azt a magyar férfit, akit a több ember megsebesítésével járó hétvégi, gdanski késelés miatt vettek őrizetbe.

Vasárnapra virradóan az észak-lengyelországi Gdanskban, a B90 nevű klub előtt hat ember sérült meg egy késes támadásban. A 24 éves magyar férfi mellett egy 30 éves lengyel állampolgárt is elfogtak, ő a lengyelországi Elblągban lakik. Hétfői kihallgatásuk után végül csak a lengyel férfit gyanúsították meg erőszakoskodással és legalább három embernek okozott testi sértéssel.

A hat sebesült kórházba került, egyiküket már hazaengedték. A gdanski magyar főkonzulátus a rendőrségre hivatkozva megerősítette: nem terrortámadásnak, hanem szokványos gyilkossági kísérletnek minősítik az esetet. A gyanúsítottat három hónapos előzetes letartóztatásba helyezik, akár húsz év börtönt is kaphat.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk