Feladta magát Európa egyik legkeresetebb bűnözője Debrecenben

  • narancs.hu
  • 2024. március 1.

Bűn

Egyszerűen besétált. 

Feladta magát az Europol körözési toplistáján szereplő kábítószer-kereskedő bűnszervezet egyik tagja. Cs. András 2022-ben került be Európa 54 legkeresettebb bűnözője közé. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) debreceni osztálya folytatott vele szemben eljárást – számolt be a rendőrség. 

A gyanú szerint V. Sándor István és társai 2020-ban és 2021-ben Bács-Kiskun megyében előbb Kecelen, majd Kecskemét külterületén mintegy 300 millió forint értékű beruházással egy professzionálisan felszerelt, számítógépes rendszer által távvezérelt, több ezer cannabis sativa (kender) egyidejű termesztésére és feldolgozására szolgáló infrastruktúrát alakítottak ki.

Az üzemet a KR NNI debreceni osztálya 2021. május 21-én felszámolta, és az ügyben 165 kg kábítószert (marihuána és kokain) foglalt le, míg vagyonvisszaszerzési eljárásban összesen több mint 380 millió forintnak megfelelő vagyont vontak el a bűnszervezet tagjaitól. A nyomozóknak akkor a bűnszervezet mind a hét tagját sikerült azonosítaniuk. 

A banda öt szökésben lévő tagjából hármat – V. Sándor István és V. Roland budapesti, valamint K. Erik Tibor algyői lakosokat – 2023. július 19-én a KR NNI és a spanyol Guardia Civil fogta el Spanyolországban, az Alicante tartományi Calp településen.

Cs. Andrást, aki ellen szintén európai és nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, február 28-án délelőtt fogták el a KR NNI debreceni osztályának nyomozói, amikor önként feladta magát a vele szemben büntetőeljárást lefolytató nyomozó hatóságnál. A 35 éves férfit a nyomozók őrizetbe vették, majd a Debreceni Törvényszék még aznap délután elrendelte a letartóztatását. Cs. András 2022 augusztusa óta szerepelt Európa legkeresettebb bűnelkövetői között az Europol Most Wanted oldalán.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk