Felgyújtottak egy magyar hajléktalant Grazban, életveszélyesek a sérülései

  • narancs.hu
  • 2024. március 25.

Bűn

Egy 65 éves, orosz állampolgárságú szintén hajléktalan férfit gyanúsítanak, aki illegálisan tartózkodik az országban.

Szombatra virradóra felgyújtottak egy hajléktalan embert az ausztriai Grazban, az 52 éves magyar férfit életveszélyes sérülésekkel ápolják

írja24.hu az OE24 hírportálra hivatkozva.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy láttak egy férfit kannával a kezében elsétálni egy bolt bejárata előtt valamivel éjfél után, majd a helyszínen tűz keletkezett, és egy ember meggyulladt. A lángokat sikerült gyorsan eloltani, de az áldozat így is súlyos sérüléseket szenvedett.

Mint az később a rendőrségi beszámolókból kiderült, a gyanúsítottnál látott kanna valójában egy táska volt, amit mindig magánál hord, a gyújtogatáshoz nem használt égésgyorsítót.

A helyi rendőrség szombat délutánra azonosította a feltételezett elkövetőt, egy 65 éves orosz állampolgárt, aki szintén hajléktalan, és illegálisan tartózkodik Ausztriában. Kihallgatásakor nem tett beismerő vallomást, csak annyit ismert el, hogy aznap este tüzet gyújtott, hogy felmelegedjen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk