Felmentették a gyilkosság vádja alól a Covid-osztályon sebészollóval késelő férfit

  • narancs.hu
  • 2023. január 30.

Bűn

Kényszergyógykezelésre ítélték.

A bíróság felmentette a gyilkosság vádja alól az a kínai származású férfit, aki sebészollóval több mint nyolcvanszor megszúrta betegtársát a Honvédkórházban – írja a Blikk.

A szakácsként dolgozó férfi még 2021-ben támadt a lélegeztetőgépen lévő betegtársára a kórház Covid-osztályán. Az őrjöngő férfit a biztonsági őrök fékezték meg. Az áldozat kórházba kerülése előtt tanárnőként dolgozott, a támadás után nem sokkal életét vesztette.

A férfi ügyvédje védőbeszédében azt állította:

kétséget kizáróan nem lehet kimondani, hogy a sértett halálát a szúrások okozták. Elképzelhető, hogy a betegségből adódó állapota is a halálához vezetett volna.

A hvg.hu már korábban is beszámolt arról, a vádlott elfogása óta előzetes kényszergyógykezelés alatt állt, az igazságügyi elmeorvos szakértő pedig megállapította, hogy a vádlott kóros elmeállapotú, emiatt nem büntethető. Ezért is indítványozta az ügyészség, hogy a bíróság a felmentése mellett rendelje el kényszergyógykezelését, méghozzá határozatlan ideig. 

A bíróság büntethetőséget kizáró ok miatt így az emberölés vádja alól felmentette a férfit, akinek kényszergyógykezelésen kell részt vennie.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk