Halálra késelt egy diák egy tanárt egy franciaországi középiskolában

Bűn

A rendőrség nyomozást indított, mely a diák állítólagos pszichológiai problémáira koncentrál.

Életét vesztette kedden egy tanár a dél-franciaországi Saint-Jean-de Luz egyik magániskolájában, miután tanóra alatt az egyik diák megkéselte – erősítette meg a helyi ügyészség a sajtóértesüléseket.

"Megerősítem, hogy késes támadás történt, és az áldozat meghalt" – mondta az AFP hírügynökségnek Jérome Bourrier ügyész.

A 16 éves diákot a helyszínen őrizetbe vették, tettestársakat nem keres a rendőrség.

A tragédia szerda délelőtt a baszkföldi Saint-Jean-de-Luz település Aquinói Szent Tamás katolikus magángimnáziumában történt.

Az Actu.fr hírportál és a Sud Ouest regionális napilap értesülése szerint az áldozat egy ötven év körüli spanyolnyelv-tanárnő, aki a helyszínen életét vesztét, a kiérkező mentősök nem tudták újraéleszteni. A tanár órát tartott egy osztályban, amikor az egyik tanuló megtámadta.

Az ügyben a bűnügyi rendőrség indított nyomozást. A Le Monde szerint

a nyomozás a diák állítólagos pszichológiai problémáira koncentrál.

Tavaly szeptemberben a normandiai Caenban történt hasonló eset: akkor egy 15 éves gimnazista torkon szúrta egyik tanárát. A 63 éves férfi néhány nappal később elhagyhatta a kórházat, a diákot szeptember végén vád alá helyezték, és jelenleg egy egészségügyi intézményben tartják fogva.

Olivier Véran kormányszóvivő a szerdai kormányülést követően együttérzését fejezte ki a kormány nevében, és bejelentette, hogy Pap Ndiaye oktatási miniszter még a nap folyamán a támadás helyszínére látogat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk