Előzetesben az olasz gázoló és az Erzsébet téri késelő is

  • narancs.hu
  • 2023. február 21.

Bűn

Szinte egy időben történt a két eset, az ügyészség is ugyanakkor rendelte el az elkövetők letartóztatását.

Vasárnapi elfogása után a Fővárosi Törvényszék előzetes letartóztatásba helyezi azt a 18 éves férfit, aki február 19-én hajnalban 10 cm pengehosszúságú késével életveszélyesen megsebesített egy másik embert az V. kerületi Erzsébet téren - áll a Fővárosi Ítélőtábla hirdetményében. A gyanúsított vasárnap éjjel 2 óra 10 perc körül szólalkozott össze sértettel, ezt követte a késelés.

A Fővárosi Törvényszék a szökés vagy elrejtőzés megelőzése végett március 21-ig rendelte el a késes támadó letartóztatását.

Közben az ügyészség kezdeményezte annak az olasz férfinak előzetesbe helyezését is, aki szintén vasárnap hajnal 2 óra körül gázolt halálra egy fiatal nőt a Harminckettesek terénél - szúrta ki a Telex. A 41 éves gyanúsított a helyszíni véralkohol mérés alapján ittas volt, ezért is veszíthette el irányítását járműve felett a Baross utcai kereszteződésnél, ahol először a villamosmegálló gyalogoskorlátjának, később utasvárójának ütközött, így gázolva halálra a 23 éves egyetemista nőt. Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolja a férfit. 

Az Ítélőtábla, akárcsak az Erzsébet téri késelő esetében, a szökés vagy elrejtőzés megakadályozása érdekében ugyancsak március 21-ig rendelte el a vétkes sofőr letartóztatását.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.

Megszemélyesített dokumentumok  

„Boldog magyar jövőt!” – olvassuk a feliratot Chilf Mária kollázsán, ahol egy felvonuláson Lenin, Rákosi és Sztálin fényképét viszik a munkások és az úttörők, nyomukban a ledöntött Sztálin-szobor feje gurul egy tankkal a háttérben.

Építő játék

  • Kiss Annamária

Horváth Csaba rendező-koreográfusnak, a Forte Társulat művészeti vezetőjének színházában legalább annyira fontos a mozgás, mint a szöveg, nem csoda, hogy ezen az estén, a mozgásszínházas tempóhoz kevéssé szokott kőszínházas társulati tagoknak melegük van.

„Megeszi a kígyót”

Alighanem a magyar kultúrára korábban is jellemző, az utóbbi időben pedig mintha még erőteljesebben megjelenő befelé fordulás miatt lehet, hogy egy olyan jelentős életmű, amilyen Ladik Kataliné, egyszerűen nem találja meg benne a helyét – holott minden adott lenne hozzá.

Igor és Szása kiszabadult és gyilkolt

Szentesen két bulltípusú kutya kijutott az utcára, halálra mart egy férfit és örök életére megnyomorított egy nőt. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a gazdára, akinek fogalma sem volt arról, mire képesek a házőrzői, és milyen nevelésre lett volna szükségük.

Hídpénz

„Az önkormányzat egy olyan fejlesztést kíván megvalósítani, hogy a Szárhegyet és a Vár­hegyet összekötnénk egy függőhíddal."

Az arany csillogása

Emlékszik még bárki is arra, hogy mikor volt az a „vizes” világbajnokság Budapesten, amikor a toronyugráshoz a Dunába húztak fel egy ménkű nagy tornyot, hogy az majd milyen jól fog mutatni a világmindenség összes televíziós készülékén?

Csak a szégyen

Egy héttel ezelőtt az ENSZ Közgyűlése elfogadta azt a határozatot, amely július 11-ét a srebrenicai népirtás emléknapjává nyilvánítja.

Feltétlenül, de nem mindenképpen

A németek sohasem fogják megbocsátani a zsidóknak Auschwitzot – hangzik egy ismert, vitatott eredetű bon mot. Mint sok más általánosításban, ebben is lehetett igazság, amíg maguk a tettesek és a nácikkal együttműködők értelmezték úgy bűneiket, hogy a végén valahogy mégis a zsidók legyenek a hibásak. Gyermekeik és unokáik azonban már elfojtás vagy kivetítés nélkül tekinthettek a népirtásra, és vonhatták kérdőre felmenőiket.