Előzetesben az olasz gázoló és az Erzsébet téri késelő is

  • narancs.hu
  • 2023. február 21.

Bűn

Szinte egy időben történt a két eset, az ügyészség is ugyanakkor rendelte el az elkövetők letartóztatását.

Vasárnapi elfogása után a Fővárosi Törvényszék előzetes letartóztatásba helyezi azt a 18 éves férfit, aki február 19-én hajnalban 10 cm pengehosszúságú késével életveszélyesen megsebesített egy másik embert az V. kerületi Erzsébet téren - áll a Fővárosi Ítélőtábla hirdetményében. A gyanúsított vasárnap éjjel 2 óra 10 perc körül szólalkozott össze sértettel, ezt követte a késelés.

A Fővárosi Törvényszék a szökés vagy elrejtőzés megelőzése végett március 21-ig rendelte el a késes támadó letartóztatását.

Közben az ügyészség kezdeményezte annak az olasz férfinak előzetesbe helyezését is, aki szintén vasárnap hajnal 2 óra körül gázolt halálra egy fiatal nőt a Harminckettesek terénél - szúrta ki a Telex. A 41 éves gyanúsított a helyszíni véralkohol mérés alapján ittas volt, ezért is veszíthette el irányítását járműve felett a Baross utcai kereszteződésnél, ahol először a villamosmegálló gyalogoskorlátjának, később utasvárójának ütközött, így gázolva halálra a 23 éves egyetemista nőt. Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolja a férfit. 

Az Ítélőtábla, akárcsak az Erzsébet téri késelő esetében, a szökés vagy elrejtőzés megakadályozása érdekében ugyancsak március 21-ig rendelte el a vétkes sofőr letartóztatását.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk