Kapott tápszert, de nem fejlődött az 5 hónaposan meghalt kislány

  • narancs.hu
  • 2023. november 12.

Bűn

Tizenketten laknak egy házban, a felnőttek öt gyermekről gondoskodnak.

Születése óta alig gyarapodott, jártak vele orvosnál, mindig kiváltották a felírt tápszert és etették is, de nem hízott – ezt nyilatkozta a pénteken meghalt öt hónapos kislány nagyanyja az RTL Híradójának.

A három kilogrammos csecsemő halálának körülményeit szakértők vizsgálják, egy rászoruló családokat segítő szervezet bejegyzése szerint éhen halt.

A nagymama azt is elmondta a híradónak, hogy az egész család sajnálta a kislányt, hogy nem fejlődik úgy, mint a többiek, hiába etetik, és hogy öt hónaposan is olyan volt, mint egy újszülött. Az RTL szerint az eset okait vizsgáló első orvosszakértői vélemény hétfőre készül el.

A riport szerint a tarnazsadányi család szerény körülmények között él, a házban tizenketten laknak, öt gyermek. A helyiek összefogtak a családért, megjavították a kerítést, a kaput, visszaállították az áramszolgáltatást, építési anyagokat adtak, ruhákat, tisztítóeszközöket.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával nyomoz. A házaspár másik két gyermekét a dédnagymama vette magához ideiglenesen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!