Karóval vert félholtra egy menekültet, vádat emeltek ellene

  • narancs.hu
  • 2022. július 19.

Bűn

A menekült sántítva futott előle, de utolérte, és a karóval verte a fejét.

Vádat emeltek egy Csongrád-Csanád megyei férfival szemben, aki életveszélyesen megsebesített egy éjszaka a kertje mellett elhaladó migránst tavaly ősszel - közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

A közlemény szerint a vádiratban az szerepel, hogy a vádlott egy megyebeli kistelepülés határában, egy tanyán lakik élettársával, és 2021. november 15-én az éjszakát a vádlott apja is náluk töltötte. Másnapra virradóra, fél 3 körüli időpontban a férfiak arra lettek figyelmesek, hogy az udvaron tartott kutyák hevesen ugatni kezdenek, valamint az ingatlan kapuját valakik megrángatták.

Mivel korábban a vádlott több alkalommal észlelte, hogy menekültek haladnak el ingatlana közelében, egy méteres akácfa karót magához véve indult el körülnézni.

A telkéről kiérve meglátta, hogy a kutyáktól és tőle megriadt személyek a tanyája melletti erdős terület felé távolodnak. A férfi utánuk indult, majd a hátul haladó, alapbetegsége folytán sántító sértett mögé került, akit, miután felé fordult, a karóval kétszer, nagy erővel, a fején megütött. Az ütések következtében összeeső, életveszélyes sérüléseket szenvedő sértetthez a vádlott kérésére az édesapja hívott mentőt.

A vádlottat a főügyészség életveszélyt okozó test sértés bűntettének elkövetésével vádolja. Az elkövető bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk