Két óra alatt háromszor mértek be egy gyorshajtót Zalában

  • narancs.hu
  • 2023. május 9.

Bűn

Az első fotó szerint a megengedett 90 helyett 159-cel száguldott.

„A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén folyamatosak a sebesség-ellenőrzések, mivel a gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka. A sebességtúllépés sajnos nem egyedi eset, az azonban már inkább, hogy ugyanazt a személyautót két órán belül háromszor kapják gyorshajtáson” – írja a Police.hu.

Még április 17-én is végezte sebességmérést a rendőrök a 74-es számú főút 58-as kilométerszelvényében, amikor egy autós a megengedett 90 km/óra helyett 159 km/órás sebességgel száguldott az útszakaszon. A sofőrt néhány perccel később a 36-os kilométerszelvényben is lefotózták, akkor 130 km/órával hajtott. Ezt követően Bocskán, az Ady Endre utcában bemérték ugyanazt az autót, ekkor a megengedett 60 km/óra helyett „csak” 73 km/órát jelzett a műszer.

Az autó üzembentartójával szemben két esetben közigazgatási, egy esetben pedig helyszíni bírságot szabtak ki, és emellett nyolc közúti közlekedési előéleti pontot is kapott.

A rendőrség hangsúlyozta: a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. Az ellenőrzések célja éppen ezért elsősorban a közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő módon közlekedők forgalomból történő kiszűrése.

(Címlapképünk forrása: Police.hu)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk