Kiderült, melyik állami vállalat exvezérét vették őrizetbe gyerekpornó miatt

  • narancs.hu
  • 2023. október 11.

Bűn

N. J.-t a háza előtt fogták el szeptember 15-én.

Már korábban eltávolították a Nemzeti Földügyi Központ elnöki pozíciójából azt a férfit, akinek a céges laptopján mintegy 400 gyerekpornó-felvételt találtak.

A gyanúsítottat a háza előtt fogták el, két nappal később elrendelték a letartóztatását. Akkor még csak annyit lehetett tudni, hogy egy állami szerv vezetője.

A hvg.hu információja szerint nem nemzetközi pedofilhálózat után nyomoztak, hanem egy magyarországi feljelentés után lendült akcióba a rendőrség.

N.J. nem sokkal korábban még az Agrárminisztérium alá tartozó költségvetési szerv, az NFK elnöke volt a szervezet 2019-es megalakulásától kezdve. Az agrártárca a lapnak nem árulja el, mikor és milyen indokkal mentették fel, de a leváltását titokban tartották. Az NFK honlapján éppen 15-én frissíttették a vezetői névsort.

A gyanúsított férfi, N. J. nem ismerte be a bűnösségét, de a letartóztatását elrendelő nyomozati bíró a bizonyítékok alapján nem kételkedett a gyanú megalapozottságában. A laptopon talált felvételek egy része 12 éven aluli gyerekekről készültek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk