Lekapcsoltak egy korrupt NAV-os vezetőt

  • narancs.hu
  • 2023. október 11.

Bűn

Helyi debreceni vállalkozóknak súgott a felsővezető.

Vádat emeltek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik volt felsővezetője és több társa ellen korrupció miatt – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

A vád „bűnszövetségben, üzletszerűen, vezető beosztású hivatalos személy által a hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette”. A NAV volt felsővezetője állítólag pénzt fogadott el azért, hogy egy céget érintő eljárásokról információkat adjon ki.

Az alkalmazott egy debreceni vállalkozóval állt kapcsolatban, akinek a cégei 2013 óta többmilliárdos kölcsönökhöz jutottak, és ezek egy részével szemben felszámolási eljárás indult. A navos felsővezető a vádirat szerint azt ígérte, figyel, hogy az ügyek a vállalkozó számára megnyugtatóan záruljanak. Cserébe vagyontárgyakat kapott 3,5 millió forint értékben, készpénzben  pedig 1000 eurót. Ugyanez a személy egy másik vállalkozóval kapcsolatban állt, akitől 4 millió forint értékű autóvásárlási- és használati kedvezményt fogadott el.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk