Látássérült idős nőt raboltak ki Budapesten

  • narancs.hu
  • 2023. február 10.

Bűn

A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését. 

Egy idős, látássérült nő zsebéből vette ki a pénztárcát egy ismeretlen férfi Budapesten, egy XIV. kerületi dohányboltban, vagy az üzlet előtt az utcán 2023. január 20-án – írja police.hu. 

A nő érezte, hogy meglopják, szólt az eladónak, de a tettes a pénztárcával elmenekült. A zugló rendőrök tíz nappal később, a Keleti Pályaudvarnál fogták el a feltételezett elkövetőt, aki éppen egy másik férfi pénzét vette el, miután együtt ivott vele.

Az 50 éves L. Józsefet a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol védekezésre fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, illetve lerészegítéssel elkövetett kifosztás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A férfi tagadta a bűncselekmények elkövetését, annak ellenére, hogy második áldozatnak előzőleg borítékban felvett fizetését megtalálták nála. A gyanúsítottat a rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk