Lövések és gázolás New Yorkban, 6 halott, elfogtak egy gyanúsítottat

  • narancs.hu
  • 2017. október 31.

Bűn

Az első hírek a Nem York-i incidensről.

Legalább 11 ember megsérült, amikor Manhattanben a West Side Highway közelében egy gépjármű a bicikliútra hajtott, majd lövések dördültek helyi idő szerint délután három körül, írja többek között a BBC.

false

Az hamar egyértelművé vált, hogy szándékos gázolás törént, egy kisteherautó felhajtott a bicikliútra, majd ütközött egy másik gépjárművel, egy iskolabusszal. Az autó vezetője később kiszállt és kiabálások közepette lövéseket adott le a járókelőkre, biciklistákra.

Az első híradások öt sérültről szóltak, ez később felment 11-re, más források több halottról beszéltek. A CNN korábban 6 halottról adott hírt, mindegyikük gázolás áldozata lett. A kedd késő esti hivatalos hírek már 8 halottról számoltak be.

Az elkövetőről közben azt is közölték, hogy 29 éves férfi. A gyanúsítottra a helyszínen rálőttek a rendőrök, majd elfogták.

A hatóságok terrorcselekményként kezelik az esetet, a nyomozás irányítását átvette az FBI.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?