Magyar diplomata-útlevéllel próbált megúszni egy gyorshajtási bírságot a Csíki Sör tulajdonosa

  • narancs.hu
  • 2024. január 19.

Bűn

Lénárd András Romániában hajtott a megengedettnél mintegy 60 km/órával többel.  

Magyar diplomata-útlevelére hivatkozva akarta megúszni a gyorshajtás miatt kiszabott büntetést Romániában Lénárd András, a Csíki Sör tulajdonosa – írja a Magyar Hang

A lap úgy tudja, Lénárd idén január 7-én egy bukaresti rendszámú Bentley-vel 162 km/órával hajtott az Arad megyei Nagylak közelében az autópályán, holott ezen a szakaszon százas korlátozás volt érvényben. A gyorshajtás vétség 3300 lejes (körülbelül 250 ezer forintos) büntetéssel és a sofőr jogosítványának 90 napos bevonásával járt, de Lénárd az ügyvédjével fellebbezett arra hivatkozva, hogy ő magyar állampolgár, aki diplomata-útlevéllel is rendelkezik, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbízottja.

Románia engedi a többes állampolgárságot, az viszont általános érvényű nemzetközi szabály mindenhol: ha egy adott ország állampolgárságával rendelkezik valaki, abban az országban nem hivatkozhat arra, hogy ő külföldi. Magyarán Lénárd András bárhol a világban lehet magyar diplomata, viszont Romániában nem – ott román állampolgár.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.