Másfél mázsa marihuánát találtak egy kávéőrleményt szállító kamionban

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 25.

Bűn

Ez az eddigi egyik legnagyobb kábítószerfogás itthon.

Magyarország egyik legnagyobb kábítószerfogását könyvelheti el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, miután a rendőrök a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársaival közösen a 150 kilogrammnyi drogot találták a letenyei határátkelőn egy bolgár teherautó vontatmányában – írja a Police.hu

Az illegális áru lefoglalásával félmilliárd forint értékű kábítószert sikerült kivonni a forgalomból.

A készenléti rendőrség Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály győri nyomozói a külföldi kollégáiktól kapott jelzés alapján augusztus 21-én, hétfő délben értesítették a NAV Bevetési Igazgatóságát arról, hogy Szlovénia felől egy gyanús kamion érkezik. Az információk és a GPS-adatok szerint az illegális rakománnyal teli gépkocsi Spanyolországból indult, majd komppal jutott át Olaszországba, ahonnan Szlovénián keresztül lépett be Magyarországra.

A pénzügyőrök cigaretta- és kábítószer-kereső kutyájukkal vizsgálták át a járművet, a kutya azonnal jelzett. A kamion vontatmányának platóját megfúrták, és mivel abból kábítószergyanús anyag szivárgott ki, a kávéőrleménnyel teli járművet teljesen átvilágították. A plató alsó részében mintegy 10 méter hosszan professzionálisan kialakított rejtekhelyeket találtak, a rekeszekből pedig 150 kilogrammnyi, fóliába csomagolt kábítószergyanús anyag, az elsődleges gyorsteszt alapján marihuána került elő.

A rakományt a rendőrség lefoglalta, az 58 éves bolgár sofőr ellen kábítószer-kereskedelem bűntett miatt eljárást indítottak. A magyar hatóságok az Europol és az Eurojust bevonása mellett folytatják a nyomozást, hogy kiderítsék, ki vagy kik állhatnak szállítmány mögött, és mi volt a pontos úti cél.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk