Másodjára maradt el a pedofíliával vádolt férfi ítélethirdetése

Bűn

Az ügyészség letöltendő szabadságvesztést kért arra a kötegyáni férfira, akit gyermekek ellen elkövetett szexuális visszaéléssel vádolnak, s nemrégiben valószínűleg bűnismétlést követett el. Mégsem helyezték előzetes letartóztatásba és pere, az ítélethirdetés már másodjára maradt el.

„A tárgyaláson betegség miatt nem tudott megjelenni valamennyi olyan eljárási szereplő, akinek a részvétele kötelező, ezért a bíróság a tárgyalás 2021. február 2-ra halasztotta” – válaszolta a Gyulai Törvényszék a Narancs.hu érdeklődésére. Mindez azzal a büntetőperrel kapcsolatos, amelyikben B. M. 70 éves kötegyáni férfit öt rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és két rendbeli tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészég. Portálunk információja szerint a férfi korábban rendőrként dolgozott a gyulai kapitányságon.

A Gyulai Járásbíróságon folyó büntetőper kimenetelését nem, de megítélését befolyásoló fordulat történt december elején. Ekkor a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság lapunk értesüléséit megerősítve elismerte, hogy a férfi ellen újabb, kiskorúval szembeni szexuális visszaélés gyanúja merült fel. Ha mindez igaznak bizonyul, akkor a szabadlábon lévő, de bűnügyi felügyelet álló férfinál megvalósul a bűnismétlődés. Súlyos, gyógyíthatatlan betegségére hivatkozva azonban a Gyulai Járási Ügyészség nem kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását, elegendőnek tartotta a már meglévő bűnügyi felügyelet fenntartását.

A Békés Megyei Főügyészség kérdésünkre közölte, a jelenleg is tartó, kiskorúak személyiségi joga védelme érdekében zárt tárgyaláson folyó büntetőperben beismerés esetén is végrehajtandó börtönbüntetést kért a vádlottra. Egyúttal azt, hogy határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, és kötelezze őt a nyomozás során felmerült mintegy félmilliós bűnügyi költség megfizetésére.

A Gyulai Járásbíróságon folyó büntetőper menete némiképp rendhagyó. Mind a novemberre kitűzött tárgyalás, mind a december 15-re beállított tárgyalás elmaradt. Az előbbi előre nem látható technikai problémák, míg a mostani az eljárásban részt vevő személyek betegsége miatt. Így az első fokú ítélet februárban várható. A fejleményeket értetlenül szemlélik a kötegyániak, hiszen nap, mint nap megjelenik a román határ melletti faluban a vádlott.

Neked ajánljuk

A gyöngy

  • Halasi Zoltán

A király elküldi fiát messze földre, hozza el a kígyótól a kincset. Mielőtt a fiú útnak indul, meg kell válnia ruhájától. Megérkezik, elvegyül az ottaniak között. Ételüktől azonban mintegy álomba merül, megfeledkezik királyfi voltáról, küldetéséről. Apja levele téríti magához. Megigézi a kígyót, megszerzi a kincset. Hazatér, megdicsőül.

Máshogy mutatja ki

  • SzSz

„Az utolsó túlélő halálával Auschwitzot beveszi a kirakatból a történelem. Lomtárba kerül, ott porosodik majd a sötétben a tatárjárás és a waterlooi csata közt” – nyilatkozta Röhrig Géza egy interjúban a Saul fia diadalmenetének egyik állomásán –, a Born in Auschwitz egyszerre igazolja és cáfolja e kijelentést azzal, hogy bemutatja, hogyan hatja át a tragédia háromgenerációnyi család életét.

„A vérfürdő nem vonz”

A Star Trek-filmek Spockja jelenleg az AMC horrorsorozatában, a NOS4A2 második évadában adja a Charlie Manx nevezetű gonoszt, de élőben nincs benne semmi fenyegető. A Rhode Island-i forgatáson értük el.

„Gátlástalanul húzogatjuk ki egymás sorait”

  • Láng Dávid

Több mint ezer induló közül ők nyerték tavaly az Öröm a Zene tehetségkutató országos döntőjét, nem sokkal később pedig Lovasi András is kiválasztotta őket a raktárkoncertes gázsiját szétosztó pályázaton. A duóval arról beszélgettünk, mivel győzhették meg a zsűrit, milyen köztük a dalszerzői dinamika, és terveznek-e teljes zenekarrá bővülni.

Ülő ováció

  • Nagy István

Nyolcvanegy éves korában elhunyt minden idők egyik legnagyobb hatású zenei producere, akinek a jelentősége egyedül talán George Martinéhoz fogható; mindketten a modern zenerögzítési technika úttörőinek, lényegében megteremtőinek számítanak.

A földön kívüli selyemszörny

  • Vida Virág

Amióta online térbe kényszerült a színház, új, alkalmazott műfaj jelent meg a művészetek palettáján, amelyet leginkább „előadás-közvetítésnek” lehetne nevezni, és abban különbözik a korábbi színházi közvetítésektől, hogy eddig soha nem látott nyomatékot kap benne az operatőri munka.

Megtalálva

  • Dékei Kriszta

A művészet történetében komoly hagyománya van a nagy elődök másolásának, a témák és a stílusok újradolgozásának.

Eladó, kiadó

Hérodotosz óta sokat változott a közmeg­egyezés azzal kapcsolatban, mik is lehetnek a történetírás elfogadott témái és alkalmatos forrásai.