Megkéseltek egy ortodox zsidó férfit Zürichben

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. március 3.

Bűn

Svájcban nagyon ritkák a zsidók elleni fizikai támadások.

Szombat éjjel egy 15 éves svájci fiatal megkéselt egy 50 éves ortodox zsidó férfit Zürichben. A rendőrök letartóztatták a támadót, aki életveszélyes sérüléseket okozott a férfinak – írja a 444.hu a Reutersra hivatkozva.

 A zürichi rendőrség a támadás miatt vasárnap elrendelte a biztonsági intézkedések megerősítését a város zsidó közösségéhez kötődő helyszíneknél. Közleményükben azt írták, egyelőre nem egyértelmű a támadás indítéka, de nem lehet kizárni, hogy a késelést az antiszemitizmus motiválta.

Jonathan Kreutner, a svájci zsidó közösségek szövetségének főtitkára azt mondta, hogy Svájcban nagyon ritkák a zsidók elleni fizikai támadások, szerinte a mostani eset már egy új dimenzió.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk