Megvan, aki fáradt olajat önthetett a Sorok-patakba

  • narancs.hu
  • 2022. október 21.

Bűn

A 41 éves vasi férfi a rendőrség szerint helyrehoztatatlan kárt okozott a természetben.

Idén januárban a Vas megyei Sorkikápolna mellett, a Sorok-patakba valaki fáradt olajjal teli hordókat és kannákat dobált. Az olaj kifolyt a parton és a patak vizébe.

A bejelentés után a vízügyi igazgatóság próbálta menteni a menthetőt, összeszedte a mederből és a környékéről a két 200 literes olajos hordót, a két 5 literes kannát és az öt 20 literes kannát. A vízügyesek hiába próbálták megtisztítani az olajtól a környéket, ez lehetetlen volt. A környezet eredeti állapotát már nem lehet helyreállítani.

Az ügyben a Szombathelyi Rendőrkapitányság nyomozott. A szálak egy 41 éves nemeskoltai férfiig vezettek. A rendőrség adatai szerint a nemeskoltai ember és fiatalkorú segítője 2021 decemberében úgy próbált megszabadulni a fáradt olajtól, hogy autóval az erdőbe vitte a teli hordókat, kannákat. A patakot megfelelő helynek gondolták arra, hogy beledobálják a szállítmányt.

A nyomozás most lezárult, a rendőrkapitányság vádemelési javaslattal küldte tovább az iratokat a Szombathelyi Járási Ügyészségnek – közölte a Police.hu.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk