M. Richárd: „Az miért nincs kiragadva, hogy festek?”

  • B. Papp Máté
  • 2019. március 6.

Bűn

Szürke pulóver, fekete póló, könyvek a háttérben - érdekes riportot készített az EchoTV Molnár Richárdról, aki miatt két ember veszítette életét egy autóbalesetben.

„Próbálom élni az életemet, konzekvensen betartani minden szabályt, tanulva a hibáimból, buta döntéseimből. Nem tudok ezzel mit kezdeni. Remélem, hogy idővel bebizonyosodik egy csomó dolog és árnyalódik ez egy kicsit” - válaszolta Molnár Richárd kérdésre, akivel az EchoTV Razzia című műsorában készült egy részletes anyag.

A riporter azzal szembesítette a szürke kardigánban és fekete pólóban, könyvespolc előtt ülő férfit, hogy Magyarországon közellenség lett: egy autóbalesetben, amelyben Molnár is vétkesnek bizonyult (jogosítvány nélkül, nagy sebességgel ütközött), két utas veszítette életét. 7 év letöltendőt kértek rá, viszont a letartóztatását februárban megszüntették, arra hivatkozva, hogy súlyos szívbeteg, ezért meg kell műteni.

„Van egy előéletem, fiatalon csináltam dolgokat, ezért megkaptam a magamét. Le is ültem az utolsó percig. 2011-ben telt le a büntetésem, azóta 180 fokos fordulatot vett az életem” - hangzott el a riportban. Molnár hozzátette, reméli, hogy tanult a hibáiból, de még most is vannak „buta dolgai.”

false

 

YouTube/EchoTv

A riporter azzal is ütköztette Molnárt, hogy úgy híresült el, mint a Dózsa György úti gázoló, amire azt felelte: ez egy dezinformáció, senki nem lett elgázolva. A beszélgetésből az is kiderült, hogy a jogosítványát fél évre bevonták mert összegyűltek a pontjai, de az szükségesnek érezte hangsúlyozni: egyetlen egy gyorshajtásos büntetése sem volt.

Elmondása szerint a (luxus) autót ajándékba vette a párjának, azért ült bele jogosítvány nélkül, mert elvitte lemosatni: ezt követően történt meg a baj: „Sok embernek tönkrement ott az élete. Én magam is megsínylettem ezt a dolgot” - mondta. Mint fogalmazott, ő sajnálja az érintetteket, de szeretné, ha tudnák, nem volt szándékosság a tette mögött. Szóba került a kokainozás vádja is, amiről azt mondta: ez dezinformáció, nem volt drog befolyásoltság hatása alatt, amit a szakértők is megállapítottak - bár az is kiderült, hogy korábban az élete során már fogyasztott kábítószert.

Ő csak 100-zal ment

Molnár a műsor további részében részletezi a baleset körülményeit, valamint azt is taglalta, hogy nem mehetett 140-nel, mert ez fizikai képtelenség, ő mindösszesen 100-zal ment. Ezen kívül elemezték a betegségével járó műtétét is, ami 4-6 órán át fog tartani, a felépülési idő belőle pedig több hónap lesz. Érdekesség, hogy a betegsége ellenére Molnár Richárd előszeretettel jár konditerembe, és ha épp nem szürke kardigánban és fekete pólóban van, akkor kivehető döbbenetes méretű teste is. „Nem azért csinálom, hogy provokáljak valakit.(Érdemes megnézni, hogy milyen arcot vág a riporter, amikor Molnár arról beszél, hogy ő senkit nem akar provokálni)

false

A riporter tekintete, amikor Molnár a provokációról beszél

Fotó: EchoTV

A riport egy ponton túl vesz egy merész fordulatot, amikor is azt mutatja be, hogy Molnár szeret festeni. Ezt azért hozta fel, mert szerinte a média kiragadja a negatívan bemutatható dolgokat (jelen esetben a sportkocsikkal vagy épp luxusnyaralásokon pózoló vétkest), miközben az ilyen jellegű tevékenységekre nem hívja fel a figyelmet. „Lehet utálni, meg gyűlölködni, de legalább lenne oka. Ennek nincs oka.”

A teljes riportot itt lehet megtekinteni.

Érdekes szálak

Molnár Richárdról valóban sok hír látott napvilágot a baleset környékén és utána, éppen ezért előfordulhat, hogy egyes információk nem feltéten egyeznek meg a valósággal. Ugyanakkor a vétkes nem iparkodott azon, hogy a rossz hírnevét ne terjesszék: közös képen mutatkozott az ugyancsak többszöri bűncselekmények elkövetésével - például Szijjártó Péter külügyminiszter barátjával, Kuna Tiborral egyetemben költségvetési csalással - vádolt, a kormányközeli TV2 műsoraiban szereplő, illetve műsorait vezető Berki Krisztiánnal - írta meg a Blikk.

Berki 2017-ben azzal is bekerült a hírekbe, hogy egy Nyugati téri pizzéria ételosztási akcióját népszerűsítette - ennek az ügynek az volt a pikantériája, hogy akkor tájt a civil szervezetek csak nehezen kaptak erre engedélyt - írta meg a 444.hu. Mint kiderült, az éttermet korábban Acchilles Filippo Sparta működtette, akit életveszélyesen megfenyegettek ezért elhagyta az országot. A pizzéria ügyvezetője későbbikben Molnár lett.

További érdekesség, hogy Molnár Richárd ellen 2017 elején titkos nyomozást folytattak K. Konráddal egyetemben, aki egy biztonsági cég ügyvezető igazgatója, és akinek vállalkozása egy csepeli lakossági fórumot védett a közelmúltban, ahol Németh Szilárd államtitkár és Rogán Antal miniszter is felszólalt - derítette ki a 444.

Figyelmébe ajánljuk