Nyolc embert lelőtt egy ámokfutó Texasban

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. május 7.

Bűn

Idén eddig 198 ember halt meg ilyen körülmények között az Egyesült Államokban.

Nyolc embert agyonlőtt, legkevesebb hét másikat megsebesített egy fegyveres szombat este egy forgalmas bevásárlóközpontban Dallastól északra – közölte a rendőrség.

A tettest, akiről a hatóságok feltételezik, hogy egyedüli elkövető volt, egy rendőr lőtte agyon a texasi Allen településben lévő Allen Premium Outlets bevásárlóközpontban.

Jon Boyd, a mintegy százezer lakosú Allen tűzoltóparancsnoka újságíróknak elmondta, hogy kilenc embert szállítottak kórházba lőtt sebekkel, ketten közülük a kórházban belehaltak sebesüléseikbe. Három további sebesült állapota válságos, a négy másiké stabil. A sebesültek 5 és 61 év közöttiek.

Greg Abbot texasi kormányzó elmondhatatlan tragédiának nevezte a lövöldözést, és közleményében tudatta, hogy az állam minden segítséget kész megadni a helyi hatóságoknak.

A tömeges lövöldözések szinte mindennapossá váltak az Egyesült Államokban, 2023-ban eddig legkevesebb százkilencvennyolc ember veszítette életét ilyen incidensekben.

Egy hete szintén Texas államban egy férfi késő este célbalőtt az udvarán. Szomszédai megkérték, fejezze be, mert pihenni szeretnének, erre ő átment, és lelőtte a szomszédait: két nőt, egy férfit, egy tizenéves lányt és egy nyolcéves fiút.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.