Összesen 26 betegtől vett át hálapénzt két főorvos

  • narancs.hu
  • 2022. október 17.

Bűn

A rendőrök „köszönettel” feliratú borítékokat találtak a rendelőkben.

Befejeződött a nyomozás azzal a két főorvossal és az asszisztenssel szemben, akik a gyanú szerint 2021 nyarán több betegtől is átvettek pénzt egy budapesti kórházban – írja a Police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján folytatott nyomozást vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt egy budapesti kórház két főorvosa és egy asszisztense ellen. A nyomozás adatai szerint a két orvos 2021 júniusa és augusztusa között 26 betegtől fogadott el többször hálapénzt, amelyből egyikük asszisztense is kapott.

A rendőrök az orvosi rendelőkben tartott kutatás során az íróasztalfiókokban közel kétszáz üres borítékot találtak, amelyek közül számos darabon szerepelt a „köszönettel” szó, illetve az átadó neve is.

Az egyik orvost tizennégy-rendbeli, a másikat tizenkét-rendbeli, az asszisztenst pedig hétrendbeli, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, ám érdemi vallomást nem tettek. A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, a keletkezett iratokat pedig átadták az illetékes ügyészségnek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk