Vádat emelhetnek a tökéletesnek gondolt fagyállós gyilkosság elkövetője ellen

Bűn

Az általa tökéletesen eltervezett és végrehajtott gyilkosság eszközét egy születésnapi ajándékba csomagolta be az a szentesi férfi, aki szarvasi apósát ölte meg, cselt alkalmazva, fagyállóval. Az ügyet a rendőrség vádemelési javaslattal most adta át az ügyészségnek. 

Közel egy évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy általa tökéletes gondolt gyilkosságot tervezett el és hajtott végre egy szentesi férfi szarvasi apósa ellen. Úgy gondolta, senki nem jön rá, hogy ő a tettes, és megússza a súlyos bűncselekmény következményeit. 

Az indok annyi volt, hogy a vejt zavarta apósa alkoholista életmódja, ezért elhatározta, hogy megöli. A most lezárult rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy hosszú hónapokig gondolkodott azon, miképpen végezzen a nyugdíjas emberrel – méghozzá úgy, hogy senki ne jöjjön rá. Végül arra jutott: egy cseles akció keretében megmérgezi.

Ennek érdekében fagyállót kért az ismerősétől, és azt beleöntötte egy csatos sörösüvegbe, a palackot pedig szépen becsomagolta. Majd egy cédulát mellékelt a díszes csomagoláshoz, amelyre azt írta: „Utólag is boldog születésnapot kívánunk. Fogadd sok szeretettel Jóska és Miska.” 

Miután elkészült a csomag, tavaly szeptember 13-án elment az apósához és átadta neki azzal, hogy az ajándékot a postaládája előtt találta, s ha már meglátta, felvitte az ünnepeltnek a lépcsőházból. Utólag árulkodó jelnek bizonyult, hogy az apósával rossz viszonyban lévő vej másnap telefonon hívta felesége szüleit, és hogylétük felől érdeklődött. Ekkor tudta meg anyósától, hogy a férje rosszul lett és kórházba került. Itt a gondos orvosi kezelés ellenére két hét múlva, 2021 szeptember végén meghalt.

Az érdemi rendőrségi nyomozás azonban akkor már megindult, hiszen az orosházi kórház 2021. szeptember 15-én értesítette a rendőrséget, hogy mérgezés gyanújával egy életveszélyes állapotban lévő idős embert ápolnak náluk. Így közel két hónap alatt sikerült az elsőre kuszának tűnő szálakat felgombolyítani, s ennek végeredményeként a szentesi férfit gyanúsították meg gyilkosság végrehajtásával. Tavaly november 8-án kattant a bilincs a szentesi férfi csuklóján, aki hamarosan beismerő vallomást tett a nyomozóknak. Elmondta, hogy sokat szenvedett a család a férfi italozó életmódja miatt, ezért jutott erre a végső elhatározásra. Az eljárásban résztvevő írásszakértő megállapította, hogy a díszes csomagolásra elhelyezett rövid, köszöntő üzenetet a szentesi férfi írta. A tökéletes bűntényt már csak ezért sem sikerült végrehajtania.   

Már előzetes letartóztatása alatt mondta a férfi, hogy tette elkövetését megbánta és azt kívánta magában, hogy a felesége édesapját az orvosok megmentsék a kórházban. Ám a férfi senkinek, így a feleségének sem szólt arról, hogy a történtek mögött ő áll. Az ügyben most kiadott rendőrségi közlemény és érdeklődésünkre a sajtószóvivők sem tudtak hivatalos választ adni arra a kérdésre, hogy az idős ember halála és az őrizetbe vétel közötti időszakban megtörtént-e az após temetése és azon részt vett-e a veje. Más forrásokból viszont úgy értesültünk, hogy gyilkossággal gyanúsított férfi ott volt elhunyt apósa búcsúztatóján.

A 36 éves, letartóztatásban lévő szentesi férfit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztálya előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntettel gyanúsítja. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait október 15-én megküldték az ügyészségre. Az ügyet első fokon a Gyulai Törvényszék tárgyalja majd.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk