Csalók telefonálnak a NAV nevében, rezsitartozás-ügyben

  • narancs.hu
  • 2022. október 18.

Bűn

Telefonon jelentkeznek be, adatokat kérnek, néha pénzt is. 

Új módszerekkel próbálkoznak a csalók az sms-ben és e-mailben küldött, adóvisszatérítést ígérő adathalász üzenetek után: telefonon, rezsitartozásra hivatkozva kérnek a felhívott emberektől adatokat, olykor pénzt, és a NAV ügyintézőjeként mutatkoznak be. Ez trükk, nem szabad bedőlni neki – figyelmeztet a lapunkhoz is eljuttatott közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A NAV azt írja, nem feladata az elmaradt áram- és gázdíj behajtása, a „kukadíjon” kívül semmilyen közüzemi tartozással nem foglalkozik. Ezeket a bírósági végrehajtó kezeli, polgári jogi követelésként, éppúgy, mint a közös költséggel vagy a vízdíjjal tartozó lakók ügyeit.

Mielőtt a NAV elkezd egy végrehajtást, szinte mindig küld egy hivatalos levelet, amelyben felszólítja az adózót, hogy rendezze a tartozását. Ha pedig a HAV dolgozói személyesen keresnek meg valakit, minden esetben szolgálati igazolvánnyal igazolják magukat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk