Ötven kilogramm kábítószert foglaltak le a rendőrök egy fővárosi garázsban

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. január 27.

Bűn

A garázst bérlő 28 éves férfit és társát Szegeden vették őrizetbe.

Ötven kilogramm kábítószert foglaltak le a rendőrök hétfőn Budapesten egy II. kerületi garázsban, és a kábítószerrel való kereskedelem miatt őrizetbe vettek két férfit Szegeden – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

Az eljárás során lefoglalt drog becsült feketepiaci értéke csaknem 170 millió forint. A nyomozók a kutatás során a garázsban 104 kábítószergyanús csomagot találtak. A 48 kilogramm zöld növényi törmelékről az elsődleges szakvélemény megállapította, hogy az marihuána.

A nyomozók pár óra alatt azonosították a garázst kibérlő 28 éves férfit és szintén 28 éves társát. A két férfit a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság MEKTA munkatársaival együttműködve végül nem sokkal éjfél előtt Szegeden fogták el. Az egyik férfit a lakásán, a másikat pedig egy Angliából érkező kisbuszon fogták el.

A rendőrök az egyik díler szegedi lakásán tartott kutatás során 7 gramm kábítószergyanús fehér port, 45 gramm kábítószergyanús zöld növényi törmeléket, mobiltelefont és SIM kártyát foglaltak le. Társa lakásán pedig három, egyenkét fél kilogrammnyi kábítószergyanús növényi származékot tartalmazó csomagot, digitális mérleget, iratokat, SIM kártyát és mobiltelefont foglaltak le.

A nyomozók a két férfit kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd – őrizetbe vételük mellett – indítványozták letartóztatásukat. 

Az üggyel kapcsolatban egyébként még kedden elfogtak egy harmadik férfit is, akitől pénzt és műszaki cikkeket foglaltak le. Őt szintén gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A rendőrség közleménye kitért arra is, hogy a dílerek a lefoglalt kábítószeren túl is üzleteltek a droggal: összesen 76 kilogramm – több mint 250 millió forint feketepiaci értékű – marihuána beszerzésével hozhatók összefüggésbe.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk