Piacon, sétálva árulták a cigarettát Kecskeméten

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. augusztus 14.

Bűn

A NAV lecsapott. A közlemény szerint „versenytárs utánzása” miatt is eljárás indult apa és fia ellen.

Mintegy 1300 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát, 40 különféle ízesítésű elektromos cigarettát és csaknem 60 doboz hamis parfümöt találtak a pénzügyőrök egy férfinél és fiánál egy kecskeméti piacon – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

A pénzügyőrök civil ruhában ellenőrizték a piacot, kiszúrták a táskával sétáló férfit, aki a vásárlókat megszólítva cigarettát kínált eladásra. A fia is vele volt. 

A járőrök a több mint hárommillió forint értékű illegális terméket lefoglalták.

A két férfival szemben négyféle törvénysértés miatt indítottak eljárást.

A közlemény szerint a jövedéki törvény és az iparvédelmi jogok sérültek, emellett költségvetési csalás történt, és a „versenytárs utánzása” bűncselekmény is megvalósulni látszik. Ez nem azt jelenti szó szerint, hogy a két férfi a Nemzeti Dohányboltokat utánozta, hanem azt, hogy a saját árujukat olyan jellegzetes külsővel, csomagolással, megjelöléssel, elnevezéssel látták el, hogy az a versenytárs árujára hasonlított, de ehhez a versenytárs nem járult hozzá.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk