Postai járművet lopott egy férfi Texasban, menekülni kezdett, majd lövöldözés közben többeket megölt és megsebesített

  • MTI
  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 1.

Bűn

Öt embert gyilkolt meg a rendőrség számára már ismert személy, 21 másikat pedig megsebesített.

Egy 30 éves férfi meggyilkolt öt embert és megsebesített 21 másikat egy szombaton kitört lövöldözésben a nyugat texasi Midland és Odessa városokban – közölték a helyi hatóságok.

A tájékoztatás szerint a támadó, aki ismert volt a rendőrség számára, ellopott egy postai járművet és tüzet nyitott rendőrökre, motorosokra és vásárlókra.

Az eset egy autópályán kezdődött, ahol egy rendőr igazoltatni próbálta a férfit, aki azonban rálőtt a hatósági emberre. Menekülni kezdett, és közben meglőtt egy másik embert. Később elhagyta saját autóját és ellopott egy postai járművet, hogy azzal meneküljön tovább. Ámokfutása egy mozinál ért véget, ahol már rendőrök hada várta.

A CBS amerikai tévélánc bemutatott egy videófelvételt, amelyen Odessa városban egy mozinál látni lehetett, hogy egy fehér postai jármű nagy sebességgel nekiütközött egy másik járműnek, majd a rendőrök tüzet nyitottak a sofőrre. A képeken sikoltozó embereket lehetett hallani és látni.
A mozi parkolójában végül a rendőrök végeztek az ámokfutóval. A hatóságok korábban azt gyanították, hogy két támadó volt, de később ezt cáfolták. Egyelőre nem lehet tudni pontosan, mi volt a támadó indítéka.

A texasi El Pasóban augusztus 3-án egy férfi a város egyik áruházánál 22 embert agyonlőtt és több tucatnyit megsebesített.

Neked ajánljuk