Lövöldözés volt egy amerikai áruházban, legalább 20 ember meghalt

  • MTI
  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 4.

Bűn

Sokan megsérültek. A fegyveres ámokfutót ellenállás nélkül elfogták.

Texas állam kormányzójának hivatalos bejelentése szerint 20 ember halt meg és több mint két tucat megsebesült a szombati lövöldözésben, amely El Paso város Walmart nevű bevásárlóközpontjában történt.

Húsz ártatlan ember vesztette életét El Pasóban, és több mint két tucat megsebesült – mondta egy sajtótájékoztatón Greg Abbott. Az oldalán álló rendőrfőnök, Greg Allen mindezt azzal egészítette ki, hogy pontosan 26 sebesültről van szó. Közülük egyesek állapota válságos. A halottak között három mexikói állampolgár, a sebesültek között hat mexikói van.

A merénylettel gyanúsított, ellenállás nélkül elfogott személy egy 21 éves, fehér férfi. A rendőrfőnök közölte, hogy az előzetes nyomozás alapján feltehető, hogy gyűlöletből elkövetett bűncselekmény történt. Az Egyesült Államokban ez alatt azt értik, hogy a támadó a származása, bőrszíne, vallása vagy szexuális irányultsága alapján választja ki az áldozatait.

A lövöldözés alatt a Walmart zsúfolt volt, helyi idő szerint délelőtt tíz órakor mintegy háromezer vásárló és több száz alkalmazott volt az épületben az iskolaév közeledtével.

A spanyol hírügynökség szerint az idén ez volt a 249. több személyt érintő lövöldözés az Egyesült Államokban.

Donald Trump elnök egy üzenetben borzasztónak és nagyon szomorúnak minősítette a történteket.

Figyelmébe ajánljuk