Tanítványa ellenfelét és annak edzőjét is megütötte egy férfi a küzdősport gálán

Bűn

A büntetett előéletű békéscsabai férfire felfüggesztett börtönt kért az ügyészség.

 

Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség az ellen a 42 éves büntetett előéletű békéscsabai férfi ellen, aki egy sportoló edzőjeként tanúsított nem sportszerű magatartást még tavasszal Gyulán. A férfi március 19-én edzőként vett részt a gyulai sportcsarnokban megrendezett küzdősport-gálán, a Küzdelem Napján. Az eseményen a bokszból, K1-ből és az MMA-ből összegyúrt küzdősportban lépett szorítóba mintegy ötven versenyző az ország szinte minden részéből. 

A késő esti órákban folyt az egyik mérkőzés, amelyen a most megvádolt férfi tanítványát ellenfele kiütötte. A férfi úgy ítélte meg, hogy tanítványa ellenfele sportszerűtlenül viselkedett, emiatt felháborodott, a ringbe lépett és ököllel megütötte a sportolót. Mindezt látva a megütött sportoló édesapja, aki egyben az edzője is, szintén belépett a ringbe, hogy a támadót felelősségre vonja, aki ekkor őt is megütötte. „A terhelt erőszakos, kihívóan közösségellenes cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen” – fogalmaz a Békés Megyei Főügyészség ezzel kapcsolatos híradása.

A két bántalmazott férfi 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, ám magánindítványt nem terjesztettek elő az ellenük elkövetett könnyű testi sértés miatt. Ezért a Gyulai Járási Ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekmények elkövetését beismerő férfit próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, határozott időre tiltsa el a sportrendezvények látogatásától, és kötelezze a nyomozás során felmerült közel 110 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

„Engem untatnak a hagyományos elektromos gitárszólók”

  • Nagy István
Steve Stevens közreműködött filmzenékben, de a leginkább mégis Billy Idol szólógitárosaként ismerhetjük. A budapesti Billy Idol-koncert előtt mesélt nekünk együttműködésükről, a Top Gun Grammy-díjáról és sok minden másról.