Trump-szavazó volt a Capitoliumnál meghalt egyik rendőr

  • MTI
  • 2021.01.10 09:52

Bűn

Akivel trumpisták végeztek.

Donald Trumpra szavazott az elnökválasztáson az a rendőr, aki életét vesztette a Capitolium szerda esti ostromában – adta hírül a Reuters hírügynökség szombat éjjel a férfi apjának elmondása alapján.

 A 42 éves rendőrt az ostromlók először lefújták paprikapermettel, majd  nagy erővel fejbe ütötték. A férfit a mentőknek kétszer is sikerült újraéleszteni, végül kórházban halt meg csütörtökön. Apja elmondása szerint olyan vérrög keletkezett az ütés miatt koponyájában, hogy örök életére csak vegetált volna agykárosodás miatt.

    Brian Sicknick halálát emberölésnek minősítette a washingtoni rendőrség, és az FBI is segít a gyilkos kilétének kiderítésében.   

    A férfi a hatodik rendőr, aki életét vesztette kötelessége teljesítése közben a Capitolium rendőrei közül. Sicknick 2008-ban állt be a testülethez, első komoly feladataként Barack Obama volt elnök beiktatásának védelmében vett részt.

    Bár Trump híve volt, az elnök nem fűzött semmit a rendőr halálához, ahogy az ostromlók négy halottjáról sem szólt eddig nyilvánosan egyetlen szót sem.

    Szerda este Trump több száz híve megostromolta a Capitoliumot, miután az elnök egy közeli, szabadtéri gyűlésen tartott beszédében feltüzelte és arra buzdította őket, hogy menjenek a Capitoliumhoz.

Neked ajánljuk