Vádat emeltek egy szlovák férfi ellen, aki hamis magyar rendszámmal próbált tankolni

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. augusztus 22.

Bűn

Még júliusban próbálkozott egy Szlovákiában vett műanyag rendszámmal. 

Vádat emeltek Nagykanizsán egy szlovák férfi ellen, aki júliusban hamis magyar rendszámmal próbált olcsóbb üzemanyagot tankolni a járművébe – közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-vel.

A 22 éves szlovák férfi július elején Magyarországon keresztül utazott hazájába horvátországi nyaralásából. Nagykanizsára érve tankolni akart autójába, de hogy ne kelljen megfizetnie a külföldiekre vonatkozó magasabb benzinárat,

az előzőleg még Szlovákiában beszerzett, műanyagból készült hamis magyar rendszámpárra cserélte a sajátját.

Az egyik nagykanizsai töltőállomásra érve a kútkezelőtől arról érdeklődött, hogy mekkora mennyiséget vásárolhat, de megijedt, és ezután tankolás nélkül elhagyta a helyszínt. Az eredeti rendszámtáblákat alig 50 méterrel arrébb visszaszerelte, az utánzatokat a gépkocsi utasterébe tette.

Az esetről a benzinkút kezelője értesítette a rendőröket, akik a vádlottat egy másik töltőállomáson igazoltatták, a kocsiban lévő hamis rendszámtáblákat pedig lefoglalták. Ez utóbbiakról kiderült, hogy az eredetieket egy akasztói lakos járművére állította ki a közlekedési hatóság.

A szlovák férfi ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség egyedi azonosítójellel való visszaélés bűntette miatt emelt vádat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.