Választási csalást állapított meg a rendőrség abban a budapesti választókerületben, ahol az Orbán család ügyvédje is indult

  • narancs.hu
  • 2019. április 4.

Bűn

A nyomozást viszont felfüggesztették.

A tavalyi országgyűlési választások során a budapesti VI. és VII. kerületet megnyerő DK-s Oláh Lajos választási bizottsági delegáltja tett feljelentést, mert 341 ajánlás egyezett meg a Fidesz és Lévai Katalin pártjának (Lendülettel párt) ajánlóívein. A gyanús aláírások a fideszes Bajkai István és Bagyó Hilda Lendülettel párt jelöltjének ívein szerepeltek. A feljelentés nyomán a rendőrség el is kezdett nyomozni hamis magánokirat felhasználása miatt.

Az Index most arról ír, hogy a hatóság ugyan megállapította, hogy választási csalás történt, de azt nem sikerült kideríteniük, pontosan ki csalt, ezért felfüggesztik a nyomozást.

„Ma Magyarországon a rendőrség nem engedi, hogy a Fidesszel kapcsolatos választási csalásokat kivizsgálják. Úgy készülünk az idén két választásra, hogy a Fidesz tudja, hogy mindent megtehet, mert úgyis el lesz sikálva” – mondta el a lapnak Oláh Lajos, aki jelezte, hogy panasszal fog élni az ügyészségnél.

A terézvárosi kampányról tavaly itt írtunk részletesen.

A program nem számít

E két körzetben 2014-ben a baloldal nyert, és az ellenzék most is elhozhatná mindkét mandátumot, ám az Együtt egyik jelöltjén kívül eddig senki nem szánta rá magát, hogy az esélyesebb javára visszalépjen. Budapest 10. számú országgyűlési egyéni választókerületébe (oevk) a III. kerületi Óbuda és Békásmegyer tartozik.

Figyelmébe ajánljuk