Vizsgálat helyett erőszakosan fogdosta betegét egy fővárosi orvos

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. július 31.

Bűn

A sértett ellenállt, mire az orvos ellátás nélkül hazaküldte.

A fővárosi nyomozók befejezték az eljárást egy háziorvos ellen, aki a gyanú szerint hatalmi helyzetével visszaélt egy betege kárára – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

Az áldozat még 2021 nyarán lábzsibbadása miatt keresett fel egy fővárosi szakorvosi rendelőt, ahol az ügyeletes orvosnak elmondta panaszait. Az orvos, miután a panaszokat meghallgatta, megkérte a nőt, hogy feküdjön fel a kezelőágyra, majd vizsgálat helyett „orvosi hivatásából eredő hatalmi helyzetével visszaélve” fogdosni kezdte.

A sértett ennek ellenállt, mire az orvos jelezte, hogy a vizsgálatot befejezte, és ellátás nélkül hazaküldte.

A nő ezután tett panaszt a betegjogi képviselőnél. A police.hu szerint a BRFK Nyomozó Főosztályának nyomozói az eset miatt büntetőeljárást indítottak, amelynek során az orvost szexuális kényszerítés bűntett és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. Az is kiderült, hogy a férfinak 2020 óta nem volt érvényes praxisengedélye. A BRFK nyomozói az eljárás lezártával az ügy iratait vádemelési javaslattal átadták az illetékes ügyészségnek.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Amikor már unod, de akkor sem tudod letenni

  • Domsa Zsófia

Irodalmi kentaurnak nevezte megjelenésekor Knausgård önéletírásának ötödik kötetét, az Álmokat, és egyúttal az író körül dúló hype nyomába eredt. Idézzük fel a recenziót az Ásatás sorozatban.