Figyelmeztetnek az állatvédők: Ne ajándékozzunk élő állatot húsvétra

Élet + Mód

Hiába nagyon cuki a nyuszi, a kis kacsa.

Óva intenek élő állat húsvéti ajándékozásától az állatvédők,

például az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület is. Közleményükben hangsúlyozzák, hogy csak felelős állattartó válassza az élő állatot ajándéknak, vállalva, hogy az állat egész életén át gondoskodik majd róla.

Vagyis hiába cuki a nyuszi, a kis kacsa, csibe vagy esetleg a barika meg a kecske. Ne ajándékozzunk élő állatot, mert nem szolgálja senki, sem a gyerek, sem a szülők, sem az állatok érdekeit. Remek lehetőségek vannak csokiból, egyéb édességformában vagy plüss változatban.

Seres Zoltán, az egyesület vezetőjének az a tapasztalata, hogy a kisállat ünnepek után legtöbbször megunt teher marad, és a jövevényektől sokan durva módon próbálnak megszabadulni – közölte az egyesület, rámutatva: gondot okozhat az állat táplálása, a lakást piszkító szőrzet, a rendszeresen keletkező ürülék, ezen kívül az állat szőrére vagy tollára egyre többen allergiásak is.

A házi kedvenc önálló életre képtelen, kidobása súlyos bűncselekmény

– hangsúlyozták az állatvédők, nyuszi és egyéb állatkák nézésre az állatsimogatókat javasolják.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk