Kiszáll a Kötöttfogás Extra egyik műsorvezetője

  • narancs.hu
  • 2019. május 27.

Élet + Mód

Ahol ennyi szutyokkal lehet etetni a népet...

A Kötöttfogás Extra műsorvezetője meg sem várta az EP-választások végeredményét, bejelentette, hogy kiszáll a műsorvezetésből.

A június 14-i Kötöttfogás Extra lesz az utolsó, amelyet szerkesztő-műsorvezetőként megcsinál – jelentette be a Media1 híre szerint vasárnap este Dévényi István. A műsorvezető a Facebookon ezt írta még az EP-választások első, még nem hivatalos eredményei után:

Nem tudni még a végeredményt, és nem is várom meg, mert minek. De nagyjából látni. Szóval ahol ezzel a szutyokkal lehet etetni a népet korlátlanul, és a DK a második, ott – keresem a szavakat – maradjunk annyiban, hogy egy magamfajtának nem sok babér terem. Örülök a Momentum eredményének. Örülök annak is, hogy Európa sok helyen Európa maradt. És kiszállok. A június 14-i Kötöttfogás Extra lesz az utolsó, amit szerkesztő-műsorvezetőként megcsinálok. Írok cikkeket a Magyar Hangba. És ha lesz rá közösségi támogatás, járom tovább az országot.

Dévényi  a Média1-nek azt írta, hogy nem csak a műsor közönség előtt készülő extra változatából száll ki, de magából a normál, Kötöttfogás címet viselő műsorból is. Hogy a műsor tovább tud-e menni a távozása után, van-e, aki átvegye a feladatait, azt mondta, ezt egyelőre ő sem tudja, mivel négy alaptagból állt a csapat. Ha tehát Konok Péter, Csintalan Sándor és Pörzse Sándor úgy dönt, akkor megy tovább – magyarázta a Media1-nek Dévényi.

A Kötöttfogás nem sokkal azután indult, hogy 2018 nyarán Nyerges Zsolt (majd közvetítésével nem sokkal később a közel ötszáz médiaterméket megszerző Fidesz-közeli Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) megszerezte az akkor éppen kormányfüggetlen HírTV-t Simicska Lajos nagyvállalkozótól, majd a HírTV stábjának addigi meghatározó tagjait – Kálmán Olgától a Dévényi István vezetett Szabadfogás stábjáig – elbocsátották, a tévét pedig újra a Fidesz szolgálatába helyezték.

Az elbocsátás után Dévényiék közösségi adományokból indították el a Kötöttfogást, majd elkezdték a közönség előtt készülő Kötöttfogás Extrát is, amelyeket jegyértékesítésből tartanak fenn. Saját magukat kvázi szamizdat műsorként definiálták.

 

Figyelmébe ajánljuk