Nem kérhet pénzt a győri kórház a halottak láthatásáért

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 26.

Élet + Mód

Eddig 5500 forintot kértek, de ezt a gyakorlatot most az országos kórház-főigazgató megtiltotta.

Az országos kórház-főigazgató írásban utasította a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház vezetését az elhunytak holttestének láthatásával kapcsolatos díjfizetés azonnali megszüntetetésére és a kórházban alkalmazott térítési szabályzat módosítására, írta az Országos Kórházi Főigazgatóság az Úgy Tudjuknak.

Csütörtökön írt arról a lap, hogy a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban ha egy hozzátartozó még elszállítás előtt látni akarja rokona, családtagja holttestét, akkor annak megtekintéséért 5500 forintot kell fizetnie.

Az indoklás szerint a holttest megtekintésének megszervezése „a vonatkozó jogszabályok szerint nem tartozik a közfinanszírozott tevékenységek körébe”, így nem szerepel a boncmesterek munkaköri leírásában sem, tehát többletmunkát jelent.

Most ezt írta felül az országos kórház-főigazgató

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk