Somogyban két iskola sem nyit ki szeptemberben

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 27.

Lokál

Nincsen elég diák és tanár.

A Somogy megyében lévő kisbárapáti és a kálmáncsai általános iskolákban nem indul el szeptemberben a tanév, mert nincsen elég tanár, de a diákok száma is megcsappant az utóbbi időben – írja a sonline. A tanulók a szomszédos településeken fogják folytatni tanulmányaikat. 

Keszegné Csordás Krisztina, Kisbárapáti polgármestere a lapnak elmondta, hogy a pedagógushiányra és a kevés diákra hivatkozva döntött úgy a tankerület, hogy szünetelteti az oktatást a faluban. "Tavaly is ugyanebben a cipőben jártunk, és majdnem bezárt az iskola, de akkor sikerült megmentenünk az intézményt még egy évre" – mondta a polgármester.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk