A DK tudni akarta, hogy miért késtek ebben a hónapban a nyugdíjak

  • narancs.hu
  • 2019. január 13.

Fekete Lyuk

A Fidesz magyarázata az, hogy Gyurcsány.

„Orbán álljon ki, miért késnek a nyugdíjak! Ez példátlan eset Magyarországon, hogy késnek a nyugdíjak” – írta mai közleményében Gréczy Zsolt a DK országgyűlési képviselője. A Fidesz közleményben reagált, röviden, de velősen. Íme:

„Azok a Gyurcsányék hazudoznak és hergelik a nyugdíjasokat, akik kormányzásuk alatt elvettek egy havi nyugdíjat és sorozatos megszorításokkal nehezítették a nyugdíjasok életét.

Az államkincstár a nyugdíjakat a jogszabálynak megfelelően a pénteki napon utalta, a postai kézbesítés is a megszokott rendben történik.”

Pénteken országszerte azt tapasztalták a nyugdíjasok, hogy nem érkezett meg a pénzük, és több bank is úgy tájékoztatta az ügyfeleit, hogy hétfőnél előbb nem lesz utalás.

Két napot csúszik a nyugdíjak postai kézbesítése

Nem akar ez összejönni. A Magyar Államkincstár (MÁK) pénteken elutalta a bankszámlákra érkező nyugdíjakakat - közölte a szervezet szombaton az MTI-vel. A közlemény szerint a GIRO Zrt. a Magyar Államkincstárral együttműködve intézkedett a 2019. január hónapban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti utalásáról. A nyugdíjak készpénzben történő kézbesítését a Magyar Posta január 16-án, szerdán kezdi meg - tették hozzá.

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.